БНР няма да излъчи интервюто с руската посланичка Елеонора  Митрофанова.

...
БНР няма да излъчи интервюто с руската посланичка Елеонора  Митрофанова.
Коментари Харесай

БНР няма да излъчи интервюто на Митрофанова пред Волгин

БНР няма да излъчи изявлението с съветската посланичка Елеонора  Митрофанова. Това заяви в ефир  водещият от националното радио Петър Волгин. Той е и създател на изявлението.

 

Водещият на " Политически НЕкоректно " по БНР Петър Волгин направи къс коментар в самото начало на предаването за разразилия се скандал към изявлението му с съветския дипломат Елеонора Митрофанова.

" Дължа ви пояснение, бяхме обявили изявление с посланика на Руската федерация Елеонора Митрофанова. То беше направено на запис, както се прави постоянно в такива случаи ", стартира първоначално журналистът.

" След като го анонсирахме, ръководителят на парламентарната група на Движение за права и свободи Делян Пеевски излезе с позиция, че такова изявление не може да бъде предавано в национална медия. След което Програмния съвет на БНР реши, че не можем да го излъчим ", сподели още той.

 

В петък във фейсбук страницата на Волгин бе рекламирано посещение на посланичката. Последва вълна от неодобрение в обществото. Интервюто с Митрофанова в действителност е било записано този следобяд в БНР, потвърдиха оттова пред " 24 часа ". Явно някой се е побоял, че в случай че на следващия ден тя гостува онлайн, ще има ексцесии.

 

Председателят на групата на Движение за права и свободи в Народното събрание Делян Пеевски остро осъди поканата на Митрофанова да даде изявление пред БНР.

 

" Изразявам огромната си паника от анонса за идно посещение на съветския дипломат в ефира на една от най-влиятелните публични медии - БНР.

 

Именно този представител на Кремълския режим, против чиито невиждана надменност и неуважение на правовата страна неведнъж сме възразявали. Представител на държава-агресор, която с изключение на въоръжена война против Украйна, води хибридна война против Европейски Съюз и НАТО. Посланик Митрофанова, която заключва православен храм, назидава и оспорва решения на нашата страна и Европейски Съюз ", споделя Пеевски в своя позиция, публикувана от пресцентъра на партията.

 

" Генералният шеф на БНР Милен Митев няма никакво отношение на прекъсването на изявлението с Митрофанова. Не той е свалил изявлението. Кой тогава го спря? Програмният съвет на БНР. Не знам кои хора стоят там - несъмнено хора с доста журналистически опит като Тъкър Карлсън, Опра Уинфри ", показа Петър Волгин.

" Анонсирах го в четвъртък вечерта - всички знаеха за него. Г-жа Митрофанова пристигна в петък преди обед, с цел да запишем изявлението. Присъстваше и в нашите схеми, които пишем. Беше разисквано на планьорките на стратегия " Хоризонт ". Никой на никое място не е казвал, че е проблем тя да гостува в радиото ", разкри водещият.

" И по този начин до през вчерашния ден следобяд, когато господин Пеевски излезе с позиция, че не може да се излъчи това изявление. В петък вечер ми се обади една колежка, че се привиква незабавно съвещание на Програмния съвет ", посочи той.

И сподели, че съветът се е спрял рано тази заран в 8 часа. От 16 души 15 са решили единомислещо, че това изявление да бъде свалено. Това е цензура ", добави Волгин.

" Специално е неразрешено на мен и на всички сътрудници от екипа да популяризират изявлението. Слушателите няма да могат да схванат какво има в това изявление ", посочи водещият.

Той посочи, че украинското посолство е излъгало в позицията си, тъй като предаването му е отправило покана към посланика за изявление.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР